Leidt jouw mondmasker tot een beslagen bril? Lees dan onze tips

Als je dit leest, dan ben je waarschijnlijk iemand die een mondmasker moet dragen, en dit moet combineren met het dragen van een bril. Je hebt dan vast al gemerkt dat jouw bril snel aandampt en beslaat. Om dit condensatieprobleem op te lossen, hebben we 6 tips -- en 1 bonustip -- voor jou voorbereid.

Een mondmasker combineren met een bril
Een mondmasker combineren met een bril

1. Kies een correct mondmasker of mondkapje!

Om ervoor te zorgen dat jouw masker goed past, moet je het juiste masker kiezen. Losse of zelfgemaakte mondmaskers passen vaak niet goed rond de neus. Probeer een masker te kopen of te maken dat een metalen strip of draad aan de bovenkant heeft. Zo kan je het mondmasker vorm geven rond jouw neus zodat er geen openingen zijn waar condensatie kan ontsnappen naar jouw bril. Of koop een professioneel mondkapje.

2. Positioneer het masker of kapje dicht bij de neus en de bril meer naar beneden.

Plaats het mondmasker of -kapje goed dicht bij jouw ogen en draag je bril iets lager op jouw neus. Dit zal voorkomen dat je bril beslaat of vuil wordt. Probeer ook om jouw bril niet te vaak aan te raken. Let wel op dat, als je bijvoorbeeld een multifocale bril draagt, het focaal punt zal verschuiven en dat je moeilijker zal kunnen zien.

3. Gebruik afwaszeep!

Aan het begin en einde van de dag, gebruik een beetje warm water en enkele druppels afwasmiddel om jouw bril schoon te maken. Veeg de bril daarna droog met een geschikt brillendoekje. Zorg ook dat je gedurende de dag een doekje bij je hebt. Net zoals speciale anti-damp sprays en doekjes -- die overigens ook goed werken voor brillen -- zal afwasmiddel condensatie tegengaan. Let wel op om geen agressieve zeep, moisturizing zeep of citroen/appelsien zeep te gebruiken, omdat deze soms de coatings van brillenglazen kunnen beschadigen. Gebruik dus enkel basic afwaszeep voor dit trucje.

4. Probeer een blok zeep als je geen afwasmiddel hebt.

Probeer een doodnormale blok zeep om jouw brillenglazen te ontsmetten en te voorkomen dat de bril beslaat. Smeer wat op de glazen, laat het even rusten en veeg daarna droog met een geschikt brillendoekje. Vloeibare zeep kan niet als alternatief worden gebruikt. Gebruik ook geen alcohol om de bril te reinigen, want dit zou zowel de brillenglazen, als het montuur kunnen beschadigen.

5. Daglenzen zijn in feite de beste oplossing in deze situatie.

De makkelijkste manier om een beslagen bril te voorkomen is door te switchen naar contactlenzen . Tijdens een periode van ziekte, zijn daglenzen de meest gezonde en hygiënische optie. Was jouw handen steeds grondig voor je met lenzen omgaat en probeer gedurende de dag jouw ogen niet aan te raken. Probeer misschien eens TopVue lenzen met een Geld-Terug-Garantie?

6. Koop brillenglazen met een hydrofobe coating. Je kan deze makkelijk online kopen.

Voor je volgende bril, koop er eentje met hydrofobe brillenglazen. Deze coating zal voorkomen dat vuil en condensatie op de bril zullen blijven. Zo hoef je het huis niet uit en kan je jezelf verder beschermen!

TIP VAN ALENSA.BE:

Al onze brillen komen met brillenglazen die standaard voorzien zijn van een hydrofobe coating, zonder dat je extra hoeft te betalen! Deze hydrofobe laag zal water en vuil afstoten, zodat jouw brillenglazen droog en proper blijven.


Types standaardcoatings voor onze brillen

Je hoeft niet meer naar de opticien voor een nieuwe bril! Als je jouw sterktes en voorschrift kent, kan een bril online bestellen. Wil je de bril eerst kunnen passen? Gebruik dan gewoon de virtuele spiegel! Het voordeel is dat onze brillen steeds voorzien zijn van geavanceerde coatings, waaronder een hydrofobe laag. Dus, bekijk vandaag nog ons gamma brillen. Wij bezorgen steeds aan huis!