Herhaal uw laatste bestelling

Biofinity (6 lenzen)

Meer dan 1000 st. op voorraad
391 x
Prijs € 22.89 per verpakking
Primaire attributen

maandag 23.10.

Lenzenvloeistof
blank
DHL: 1–2 werkdagen
GLS: 2–4 werkdagen
€ 5,95
€ 3,95

Voordeelpacks

Biofinity (6 lenzen) + Gelone 360 ml Prijs: € 29.89 Bespaard: € 1.50
Biofinity (6 lenzen) + Laim-Care 400 ml Prijs: € 32.29 Bespaard: € 2.50

Contactlenzen Biofinity

Lenzen voor veeleisende gebruikers

Biofinity zijn nieuwe silicone-hydrogel lenzen met een unieke combinatie van een hoog watervolume en extreme zuurstofdoorla­tendheid. Samen met de unieke eigenschappen van het materiaal Comfilcon A behoren zij op het moment tot de top op het gebied van contactlenzen.

Watervolume vs. Zuurstofdoorla­tendheid – 48% water en hoge zuurstofdoorla­tendheid

Contactlenzen** Biofinity** bieden een perfect evenwicht tussen watervolume en zuurstofdoorla­tendheid, die bij een nieuw paar een waarde van 160 Dk/L (x10–9) bereikt. Bij gewoon silicone-hydrogel materiaal is de zuurstofdoorla­tendheid afhankelijk van een hoge inhoud aan silicone delen en een lager watervolume. Siliconen zijn echter in essentie hydrofoob (waterafstotend). Een hogere inhoud aan silicone deeltjes in het materiaal leidde onherroepelijk tot een verminderde hydratering van de lens.

Hoe brengen hydrogel en silicone-hydrogel zuurstof naar het oog?

Klassiek hydrogel materiaal bevat bij de overdracht van zuurstof en metabolisme door het lensmateriaal ook water. Hoe hoger het watervolume, des te hoger ook de zuurstofdoorla­tendheid (uitgedrukt met de waarde Dk). In geval van silicone-hydrogel materiaal geschiedt de overdracht van zuurstof en gasvormige metabolieten op een andere basis, en wel door een vrije doorlatendheid via miniatuurkanalen in de lens.

Oplossing – technologie AQUAFORM

De revolutionaire technologie AQUAFORM™, die een nieuwe silicone monomeer gebruikt, bracht een veel effectievere zuurstofdoorla­tendheid in het materiaal. Op die manier lukte het om hydrofiele en silicone componenten zodanig te verbinden, dat dit leidde tot de vorming van natuurlijk bevochtigend materiaal. Watermoleculen zijn gelijkmatig in de waterstofverbinding over de volledige omvang van de contactlens vervat. Het nieuw gevormde silicone-hydrogel materiaal Comfilcon A vereist zodoende geen verdere oppervlaktebe­handeling noch het gebruik van smeerstoffen.

Gebruikswijze van de lens Biofinity

Contactlenzen Biofinity zijn bedoeld om dagelijks te dragen, en ook 's nachts. Ze zijn zelfs geschikt voor onafgebroken dragen gedurende een periode van 30 dagen zonder ze uit te doen. Voor deze gebruikswijze moet u echter eerst een oogspecialist raadplegen.

Wat is bevochtiging?

Bevochtiging is een van de doorslaggevende eigenschappen die draagcomfort van de lens garanderen. Het vochtige oppervlak maakt een gelijkmatige verdeling van de oog film over het oogoppervlak mogelijk, de lens wordt zo op natuurlijke wijze hoogwaardig gesmeerd.

Bestendigheid Biofinity tegen aanslag

Het materiaal van deze contactlenzen is niet-iogeen, d.w.z. het bevat geen elektrisch geladen deeltjes. Daarom is hij zeer bestendig tegen eiwitvorming en aanslag van lipiden, die zijn vervat in de oogafscheiding en uiteraard ook in de omgeving ervan.

Andere positieve eigenschappen van contactlenzen zijn:

 • Asferisch voorvlak dat de optische eigenschappen van de lens verbeterd, vooral de scherpte van het zicht onder verminderde lichtomstandig­heden, en de correctie van mild astigmatisme en presbyopie mogelijk maakt

 • Afgeronde randen verhogen het draagcomfort en beperken het ontstaan van kleurafwijkingen op de plek waar de lens het oog raakt

 • Meerkrommig achtervlak dat de druk op het oog vlak beter verdeelt en daarmee het draagcomfort verhoogt

Eigenschappen

Sterkte : van -12.00 tot +8.00
Vervaldatum : 24 maanden en meer
Vervangingsschema : 30 dagen
Materiaal: Comfilcon A
Kan u de lenzen 's nachts inhouden?: Ja
Water inhoud : 48%
Zuurstof doorlatendheid : 160 Dk/t
DIA: 14.0
UV filter: Nee
In verpakking: 6 lenzen
Producent : CooperVision
BC: 8.6

Opmerkingen

Opmerking toevoegen

 • Gaia

  Als ik de biofinity lenzen bestel nu, heb ik ze dan morgen in huis?

  Toegevoegd: 22.02.2016
 • info@alensa.be

  Beste Gaia, indien u de bestelling voor 12u smiddags kan bestellen (en betalen) met de levering via DHL, kan je deze inderdaad morgen al in huis verwachten. Na 12u kan je ze pas overmorgen verwachten en met GLS duurt de levering gemiddeld drie werkdagen na verzending.

  Toegevoegd: 22.02.2016
 • Zarah

  Kan ik deze lenzen ook overnacht dragen zonder last te hebben van droge ogen?

  Toegevoegd: 11.02.2016
 • Leo Kerselaar

  Ik ontving een doosje zonder het label "Aquaform" zijn dit dezelfde lenzen?

  Toegevoegd: 04.02.2016
 • info@alensa.be

  Hallo Leo, bedankt voor uw vraag! CooperVision veranderde recent de verpakking van deze lenzen zodat de term „Aquaform Comfort Science“ niet meer vermeld staat. Echter veranderd dit niets aan de inhoud van de verpakking. De lenzen hebben nog steeds dezelfde eigenschappen en worden vervaardigd met de Aquaform Comfort Science technologie. Dit is trouwens van toepassing voor alle soorten Biofinity lenzen.

  Toegevoegd: 04.02.2016
 • danielle

  koop hier zeker opnieuw, keurig en tijdig geleverd

  Toegevoegd: 05.01.2016
 • alex

  super service!

  Toegevoegd: 02.11.2015
 • top lenzen!

  Toegevoegd: 16.10.2015
 • Thijs

  had meer verwacht van deze lenzen, vind de topvue die ik vroeger probeerde beter

  Toegevoegd: 12.10.2015
 • Gina

  Sinds ik Biofinity draag heb ik geen enkele problemen meer met het continue dragen van mijn lenzen. Ze zijn zeer comfortabel, zelfs tegen het einde van de maand.

  Toegevoegd: 10.09.2015
 • Veronica

  Ik heb echt wel lenzen nodig met een grote zuurstofdoorlatendheid en deze zijn hier echt goed voor. Het nadeel is dan weer dat ze echt dun zijn en soms moeilijk in te zetten zijn.

  Toegevoegd: 09.09.2015
 • Ilana de Coninck

  Ik sliep nooit met lenzen in omdat mijn ogen heel droog aanvoelden als ik wakker werd, maar deze Biofinity lenzen zijn geweldig. Ik kan ze een hele week inhouden en er mee slapen en mijn ogen voelen nooit moe of droog aan in de ochtend.

  Toegevoegd: 02.09.2015
 • Rozemarijn

  Hallo, Mijn vriend is echt super enthousiast over de lenzen en nu denk ik erover om ze zelf te kopen. Maar ik wou eerst eens vragen of ze wel geschikt zijn voor gevoelige ogen. Bedankt

  Toegevoegd: 13.08.2015
 • info@alensa.be

  Hallo Rozemarijn, bedankt voor uw vraag! Als u gevoelige ogen heeft raden wij u aan om uw oogspecialist te raadplegen. Deze kan alle nodige metingen uitvoeren om de meest geschikte lenzen voor u te bepalen. De overgevoeligheid kan veroorzaakt worden door het materiaal van de lenzen, de eigenschappen en gebruikte lenzenvloeistof. Zonder deze informatie is het moeilijk in te schatten of deze lenzen voor u geschikt zullen zijn.

  Toegevoegd: 13.08.2015
 • Joy

  Trouwe gebruiker van deze lenzen, super om ze zo laag geprijsd te vinden online!

  Toegevoegd: 06.08.2015
 • Angelina

  Iets duurder dan andere lenzen maar ze zijn het waard.

  Toegevoegd: 05.08.2015
 • Rinna

  Hallo, ik ben echt tevreden van deze lenzen maar ik kan er zelfs geen minuut in slapen. Als ik wakker word zijn mijn ogen heel droog en rood. Als ik dan oogdruppels gebruik is het wel weer goed. Kan u mij zeggen wat het probleem is?

  Toegevoegd: 03.08.2015
 • info@alensa.be

  Hallo Rina, bedankt voor uw vraag. Biofinity lenzen zijn geschikt voor een continue draagschema (dag en nacht). Echter is deze manier van lenzendragen niet geschikt voor iedereen. Wij raden u aan om uw oogarts te raad plegen over het continue gebruik van lenzen en de geschiktheid voor uw ogen.

  Toegevoegd: 03.08.2015
 • Phebe Keesmaat

  Hey, ik gebruik de Biofinity lenzen met een curve van 8,6 en DIA 14,. Ik wil graag daglenzen kopen voor de zomer. Kan u mij een paar aanraden?

  Toegevoegd: 29.07.2015
 • info@alensa.be

  Hallo Phebe, Bedankt voor uw vraag! De keuze van nieuwe (dag)lenzen kan u best bespreken met uw oogspecialist. Het is moeilijk om te bepalen welke lenzen het best bij u zullen passen. Dit hangt namelijk niet alleen af van de sterkte, basiscurve en diameter. Ook eigenschappen zoals het gebruikte lensmateriaal, waterinhoud en zuurstofniveau zijn van groot belang. Uw oogspecialist zal de nodige tests uitvoeren om de optimale combinatie in daglenzen voor u te bepalen.

  Toegevoegd: 29.07.2015
 • Victoria

  Goede lenzen voor langdurig dragen en voelen goed voor meerdere dagen.

  Toegevoegd: 24.07.2015
 • Cornelia Jong

  Ik ben bijziend en ik raad deze lenzen van Coopervision aan

  Toegevoegd: 23.07.2015
 • Samantha

  Besteld op deze website voor de eerste keer en ik was positief verrast! Snelle levering ivm andere e-shops.

  Toegevoegd: 01.06.2015
 • Pleun

  Volledig tevreden met deze lenzen. Draag ze nu voor 3 jaar en nooit problemen gehad.

  Toegevoegd: 29.05.2015
 • Emma

  Kunnen deze lenzen ook snachts tijdens slapen gedragen worden?

  Toegevoegd: 25.05.2015
 • Alensa klantenteam

  Beste Emma, bedankt voor je vraag. Dit zijn lenzen die inderdaad s ’nachts gedragen kunnen worden. Voor deze wijze van dragen is een positief advies van uw oogspecialist nadrukkelijk aanbevolen.

  Toegevoegd: 28.05.2015
 • Nicolas

  Deze lenzen destijds aangeschaft wegens kortingsactie. Vaste keus voor mij van nu af aan.

  Toegevoegd: 25.05.2015

Log in

Log in met

Facebook Google