Onze coatings and oppervlaktebehandelingen voor brillenglazen
We zijn allemaal op zoek naar de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarom willen we een bril die is uitgerust met uitstekende brillenglazen, voorzien van de beste oppervlaktebehandelingen. Hier bij Alensa geven we jou de mogelijkheid om jouw brillenglazen te verbeteren met verschillende deklagen of coatings. De meeste van deze coatings zijn standaard inbegrepen in de prijs. Je kan dus rekenen op de meest-geavanceerde en betrouwbare brillenglazen, zonder dat je iets extra's hoeft te betalen, en dit is inbegrepen voor voor ELK type brillenglas (dus ook voor progressieve glazen). Verder bieden we nog enkele extra, interessante coatings waarmee je jouw bril bij ons kan upgraden. Nieuwsgierig naar al onze beschikbare coatings? Neem dan snel hieronder een kijkje:
Oppervlaktebehandelingen die zijn inbegrepen voor elk brillenglas
Volgende behandelingen en coatings zijn steeds inbegrepen voor elk van onze brillenglazen. Deze lagen worden aangebracht door professionele opticiens, dus je kan zeker zijn dat je het beste van het beste ontvangt. Lees hieronder de voordelen en beschrijvingen van elk van deze standaardcoatings.
1. Een UV-filter
De zon straalt voortdurend schadelijk UVA- en UVB-straling uit. We zijn natuurlijk gewend om een zonnebril te dragen bij fel zonlicht, maar deze UV-stralen zijn onzichtbaar en worden ook uitgestraald bij minder zonnig weer. Om schade aan onze ogen te voorkomen, worden onze brillenglazen uitgerust met een hoogwaardige UV-filter. Onze brillen zullen jouw ogen met andere woorden steeds beschermen in de zon . Deze filter is volledig doorzichtig.
2. Een anti-reflectie coating
Hoewel een brillenglas doorzichtig en helder is, vangt elk glasachtig oppervlak makkelijk reflecties en lichtstralen op (ook in het geval van kunststof glazen). Dit kan zowel vooraan als achteraan de bril gebeuren en kan het zicht hinderen. Als je met de auto aan het rijden bent, wil je bijvoorbeeld niet verblind worden door lichtreflecties in je bril. Omdat reflecties een veiligheidsrisico vormen, is het aangeraden om altijd een anti-reflectie coating toe te voegen aan je bril. Wij verzekeren een veilige en comfortabele bril, door onze brillen steeds te voorzien van een anti-reflectie coating (= ontspiegeling) die weerkaatsingen elimineert . Zo zal jouw zicht ongehinderd blijven in elke omstandigheid.
3. Extra geharde (kras-bestendige) glazen
Diegenen die een bril dragen, weten dan onze bril veel te verduren krijgt. Het maakt vaak niet uit hoe voorzichtig we zijn, soms laten we onze bril vallen, vegen we de bril met een ruwe stof, stoten we aan tegen dingen met onze bril, etc. Ongelukjes gebeuren snel! Brillenglazen (ook uit kunststof) zijn nooit van nature krasbestendig. Maar door een extra verharding toe te passen op het materiaal, worden de glazen ineens duurzamer. Onze kras-bestendige coating zorgt er dus voor dat jouw bril meer bestand is tegen breken, krassen, scheurtjes, etc. En dit is extra handig voor kinderen!
4. Een zelf-reinigende coating
We dragen onze bril vaak voortdurend. Je merkt vast dat de bril snel vuil wordt. Stof, vuil, vetvlekken, ... Het is nodig om de bril regelmatig schoon te vegen. Om dit proces makkelijker te maken, voegen we een zelf-reinigende coating toe aan onze brillenglazen. Een zelf-reinigende coating stoot vuil en stofdeeltjes af, waardoor de brillenglazen makkelijker schoon te maken zijn . Let wel op want dit wil niet zeggen dat je de bril nooit meer moet reinigen of afvegen. Dit wil wél zeggen dat het veel minder moeite kost om de bril proper te houden. Je kan dus bij ons rekenen op heldere brillenglazen, die makkelijk te onderhouden zijn!
5. Een hydrofobe coating
Niet enkel stof vormt een probleem voor een bril, maar ook waterdruppels en condensatie van onze huid. Ook mist en temperatuursveranderingen zorgen voor aanslag op onze bril. Denk maar aan een café binnenwandelen vanuit de koude buitenlucht. Ineens ben je verblind door condens! Een hydrofobe coating stoot water af zodat je bril condensvrij blijft en druppels makkelijker van de bril afvallen. Een hydrofobe coating heeft ook een anti-statisch effect, wat nog meer vuil afstoot. Samen met de eerder besproken zelf-reinigende coating, zorgt een hydrofobe coating dus voor een propere bril. Een hydrofobe coating zal je bril ook aanslagvrij houden als je bijvoorbeeld een mondmasker draagt.
Extra upgrade coatings bij ons
Wanneer je bij ons een bril koopt, kan je deze nog verder upgraden en verbeteren met enkele specifieke extra coatings. Wij bieden volgende opties voor jou:
1. Een filter tegen blauw licht
Deze filter blokkeert blauw licht dat wordt uitgestraald door computerschermen, tablets en smartphones. Een teveel aan kunstmatig blauw licht brengt enkele gezondheidsproblemen met zicht mee, zeker in deze moderne samenleving waar we voortdurend voor een scherm zitten. Deze filter bestrijdt vermoeide ogen, hoofdpijn en verbetert jouw slaappatroon.
Lees meer over blauw licht en de voordelen van deze filter2. Meekleurende brillenglazen
Meekleurende of fotochrome brillenglazen passen zich automatisch aan verandere lichtomstandigheden aan. In de zon worden de glazen donker en binnen worden ze terug helder en doorzichtig. Dus als je op zoek bent naar een compromis tussen een bril en een zonnebril, dan is deze filter misschien de ideale keuze voor jou!
Lees meer over meekleurende fotochrome glazen3. Zonnebrilglazen op sterkte
Deze optie laat je toe om jouw brillenglazen op sterkte permanent om te vormen in zonnebrilglazen. Je voegt de tint naar keuze toe en wij transformeren je bril in een zonnebril op sterkte. Je hebt de keuze tussen verschillende kleuren en tintsterktes. Een sterkte van 85% staat gelijk aan de tint van een normale zonnebril. En we bieden zelfs extra opties voor zonnebrillenglazen! Zo kan je een spiegellaag in verschillende kleuren en/of polarisatie toevoegen ook.
Lees meer over zonnebrilglazen op sterkteDe glasdikte en brekingsindex van onze brillenglazen
We bieden jou de keuze tussen glasdiktes met een brekingsindex van 1,5 – 1,6 – 1,67 of 1,74. Maar wat is precies het verschil tussen deze verschillende indices? Wel, verschillende materialen hebben een verschillende index. De brekingsindex duidt aan hoe licht door het materiaal wordt verbogen, afhankelijk van hoe snel licht doorheen het materiaal reist. Hoe hoger de index van een bepaald materiaal, hoe minder materiaal nodig is om licht correct af te buigen. Dit wil zeggen dat brillenglazen met een hogere index, dunner gemaakt kunnen worden. Een dunner en lichter glas betekent meer draagcomfort.
Patiënten met hogere oogafwijkingen hebben vaak heel dikke brillenglazen nodig. Hier bieden hogere brekingsindices ook een oplossing. Het glas kan in dit geval dunner gemaakt worden. Niet elk recept of voorschrift is compatibel met elke glasdikte of brekingsindex. Soms is het zelfs totaal niet mogelijk om brillenglazen voor een hoge oogafwijking te maken uit materiaal met een lage index, omdat het glas veel te dik zou worden en niet in de montuur zou passen. Daarom kiest ons systeem steeds automatisch een optimale index en glasdikte voor het voorschrift dat je hebt ingevuld . Materiaal met een hogere index is helaas wel steeds iets duurder, maar hiervoor krijg je stukken meer draagcomfort in ruil!