Alles wat je moet weten over Halloween funlenzen

Als je het ooit hebt voelen kriebelen om gekke, gekleurde contactlenzen te proberen, dan is er geen betere tijd dan Halloween om dit te doen. Misschien heb je zelfs al een kostuum in gedachten en ben je nog op zoek naar de finishing touch ... Of je nu voor sprookjesachtig of spookachtig gaat (en of je nu lenscorrectie of niet nodig hebt), er bestaat een enorme selectie aan kleurlenzen op de markt die allen iets unieks te bieden hebben.

Wij geven hier enkele tips, enkele dingen waar je moet op letten en enkele dingen die je misschien nog niet wist over novelty lenzen.

Wat zijn Halloween lenzen en hoe werken ze?

crazy funlenzen

Halloween contactlenzen, soms ook Crazy lenzen of funlenzen genaamd, bestaan in de gekste patronen en kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld patronen zoals een voetbal, of een hartje vinden. Ook oogpatronen van dieren, zoals een kat of een draak, zijn heel populair. Verder, nu we het toch over Halloween hebben, laat ons de black out of volledig zwarte, de white out of volledig witte, en de rode lenzen niet vergeten, die elke griezelige outfit compleet maken. En voor de cosplayers onder ons, ook anime patronen zijn beschikbaar op de markt! Sommige hiervan kan je kopen als kleurlenzen op sterkte , dus je kan zonder zorgen jouw bril afzetten.

Nu, als we een crazy lens van naderbij bekijken, zien we dat de buitenste rand ondoorzichtig is en de iris (het gekleurde deel van jouw oog) volledig zal bedekken. De pupil (of het centrale deel van het oog) blijft onbedekt zodat je nog kan zien. Ook al blijft de pupil vrij, toch is het belangrijk te beseffen dat funlenzen het perifeer zicht zullen belemmeren in beperkte mate. Wees dus steeds voorzichtig in omstandigheden met weinig omgevingslicht of tijdens het autorijden!

Shop Halloween lenzen

Heb ik een voorschrift nodig?

Wel, het is altijd aan te raden om even ten rade te gaan bij een specialist die je ogen kent, alvorens contactlenzen te gebruiken. Ja, ook voor kleurlenzen! Dit is voornamelijk om de pasvorm van de lenzen te kennen. Lenzen die niet goed passen zullen altijd oncomfortabel aanvoelen. De oogspecialist zal jouw ogen meten zodat je jouw precieze pasvorm kent (ook als je geen zichtcorrectie nodig hebt). Daarna kan je vrijblijvend bestellen. Voor speciale gelegenheden zoals Halloween is het vaak verleidelijk om goedkoop lenzen te kopen in de carnavalswinkel of bij onofficiële verkopers en winkeltjes, maar pas hiermee op! Koop steeds jouw lenzen bij een geregistreerde webshop zoals Alensa, die de lenzen rechtstreeks van de producent verkoopt, of bij de producent zelf.

Wat inspiratie voor Halloween lenzen

Inspiratie uit Hollywood voor Halloween Nu we wat meer weten, kunnen we ons concentreren op het leuke gedeelte – de gepaste contactlenzen kiezen voor de perfecte outfit. En zoals elk jaar is de beste inspiratie te vinden in Hollywood. Dit jaar hopen we enkele griezelige IT clowns te vinden, waarvoor geel/oranje kleurlenzen prima zullen werken. En voor mensen die eerder willen gaan voor schoonheid of stoerheid, en niet voor horror: Belle en het Beest , Wonder Woman , of zelfs Game of Thrones bieden meer dan genoeg Halloween inspiratie, waar een meer subtiele kleurlens goed bij zal staan. 

Wist je dat?

Vele Hollywood studio's roepen speciaal de hulp in van een professional gespecialiseerd in crazy kleurlenzen! Dr. Morton Greenspoon uit California werkte bijvoorbeeld mee aan de grootste producties, zoals voor Mystique uit X-Men , Michael Jackson in z'n legendarische Thriller video, en verdiende de Academy Award voor z'n werk in Bram Stoker’s Dracula .

Belangrijk om te onthouden

Je hoort misschien af en toe één of ander schrikwekkend verhaal in het nieuws, maar geen zorgen, funlenzen zijn over het algemeen heel veilig. Toch moet je oppassen! Goedkope en soms valse lenzen circuleren op de markt. Probeer dus onofficiële verkopers te vermijden! Heb je de lenzen in en voel je last, neem ze meteen uit en indien nodig, zoek hulp bij een oogspecialist. Neem nooit risico's wanneer het op je ogen aankomt en koop ergens waar je zeker bent dat jouw decoratieve funlenzen van een vertrouwde producent komen, zoals hier bij Alensa. Deze lenzen voldoen aan alle kwaliteitsnormen.

Tips voor beginners

 • Raadpleeg voor het bestellen de oogspecialist.
 • Zorg dat je steeds een lenshouder en lenzenvloeistof bij hebt.
 • Probeer NOOIT de lenzen te langer te dragen dan beschreven of voorbij de vervaldatum.
 • Leer hoe je juist met lenzen omgaat (reinigen, in- en uitnemen).
 • Slaap NOOIT met jouw lenzen in.
 • Laat niemand anders jouw lenzen dragen/proberen.
 • Doe de lenzen in voor je jouw make-up opdoet.

Tips voor pro's:

 • Koop de lenzen bij een geregistreerde verkoper.
 • Bij enig ongemak, doe de lenzen uit en probeer niet om "vol te houden".
 • Beoefen dezelfde hygiënische regels als bij jouw normale contactlenzen!
 • Overweeg oogdruppels om de lenzen makkelijker uit te kunnen nemen (want tijdens het feesten zullen de lenzen sneller uitdrogen door alcoholgebruik, ventilatie in clubs, etc.).
 • Lijm en lenzen combineren niet goed dus probeer valse wimpers te vermijden.
 • Deel geen make-up of lenzen om verspreiding van bacteriën te voorkomen.