Online betalen met 3D Secure

Vanaf 14 september 2019 treden nieuwe veiligheidsma­atregels in werking naar aanleiding van een verandering in de wetgeving. Dit nieuwe systeem heet SCA (Strong Customer Authentication / Sterke Cliëntauthenti­catie) en is van toepassing op elke aankoop bij eender welke internetverkoper, waaronder ook Alensa.

Wat wil dit zeggen?

3D Secure is een beveiligingstechno­logie voor online betalingen met uw Visa of Mastercard of via Bancontact of Maestro. Sommige diensten en banken incorporeerden deze technologie al eerder. Alle geverifieerde online verkopers nemen hierin deel, zowel in België als daarbuiten.

Extra veiligheidscon­troles zullen vaker voorkomen wanneer u online betaalt. Deze zullen willekeurig plaatsvinden en u zal gevraagd worden om uw betaling te bevestigen via een unieke code gestuurd naar uw GSM-nummer. Er wordt dus een extra laag beveiliging toegevoegd aan uw online aankopen die bevestigt dat u de eigenaar bent van de kaart en op dat moment een aankoop aan het maken bent.

Wat verandert er?

Aangezien sommige diensten 3D Secure al toepassen, heeft u dit systeem misschien vroeger al gebruikt bij online betalingen. Nu de nieuwe reglementering overal in werking treedt, kan het echter zijn dat uw bank dit systeem verder aanpast met een hogere graad van beveiliging en andere manieren van authenticatie. Het hele systeem is ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, u te beschermen tegen fraude en uw veiligheid te garanderen.

De manier waarop dit systeem zal worden toegepast of aangepast, hangt af van bank tot bank. Bij twijfel, neem zeker en vast contact op met uw bank en vraag hun om meer info .

Wat is ons advies?

Zorg dat de uitgever van uw kaart, alsook de bank uw up-to-date GSM-nummer heeft, zodat u steeds en makkelijk te bereiken bent. Hou uw GSM bij de hand bij het maken van online aankopen zodat u meteen de unieke code kan ontvangen en ingeven.