OPTI-FREE Express 355 ml

€ 11.99
99% beveelt aan
In voorraad
Geschatte verzenddatum dinsdag 27.7. Vandaag kies uw parameters

Leveropties

bpost
2-4 werkdagen € 3.95
PostNL
2-4 werkdagen € 4.45
GLS
2-4 werkdagen € 4.25
UPS
1-2 werkdagen € 4.95
DHL
1-2 werkdagen € 5.95
€ 11.99

Opti-Free Express multifunctionele lenzenvloeistof

OPTI-FREE Express "NO RUB" is een zeer efficiënte en universele lenzenoplossing geproduceerd door Alcon. Een van de actieve ingrediënten, Poloxamine, geeft een exceptionele bevochtiging aan het oppervlak van de contactlenzen, tot 24 uur, voor een verhoogd comfort.

Dit is een verpakking van 355 ml. Opti-free Express wordt ook aangeboden als een kleinere reisfles van 120 ml, en voordeelpacks van 2 x 360 ml Opti-Free en 3 x 360 ml Opti-Free.

Gebruik

De vloeistof OPTI-FREE Express, deel van de OPTI-FREE productfamilie, is geschikt voor desinfectie, reiniging, spoeling, bevochtiging en behoud van alle typen zachte contactlenzen. Je kan de vloeistof Optifree Express gebruiken tot 6 maanden nadat je de fles hebt geopend. Niet langer gebruiken en niet gebruiken voorbij de algemene vervaldatum!

NO RUB!

De aanduiding „NO RUB“ betekent dat je de lenzen na het uithalen niet hoeft te wrijven. Maar hier willen we graag aan toevoegen dat de ervaringen van specialisten dit vaak in het algemeen tegenspreken. Het wrijven versterkt de werking van de vloeistof bij het behoud van de contactlenzen. Daarom adviseren wij voor een effectievere verwijdering van eiwitafzettingen dat je alsnog de lenzen even inwrijft met het topje van de vinger in de handpalm of op de rug van de hand, voordat je de lenzen in de houder legt. Dit advies geldt voor elke vloeistof die als "no-rub" wordt aangegeven, niet enkel specifiek voor deze.

Hydratatie en samenstelling

Een van de actieve bestanddelen van de vloeistof hydrateert het oppervlak van de contactlens, waarmee het draagcomfort wordt verhoogd. Het betreft de stof Poloxamine, die de lenzen in staat stelt om meer vocht op het oppervlak vast te houden, en wel voor een periode tot 24 uur.

OPTI-FREE Express bevat POLYQUAD (polidroniumchlo­ride) 0,001%, ALDOX (myristamidopro­pyldimethylami­ne) 0,0005%, natriumchloride, sorbitol, dinatriumedetaat, boorzuur, aminometylpropanol, natriumcitraat en poloxamine als reinigende bestanddelen.

Eigenschappen
Fabrikant: Alcon
Lenzenvloeistoftype: Multifunctioneel
Volume: 355 ml
Vervaldatum: 16 maanden en meer
Bruikbaar na opening: 6 maand
Conserveermiddelen: Ja

Beoordelingen

99%
115 van onze klanten bevelen dit product aan

Comments/vragen (4)

Heeft u een vraag of opmerking?

Noortje

Fijn dat deze opti-free express norub is, ik vergeet dit namelijk steeds en had veel alst met mijn vorige vloeistof!

anja

de beste lenzenvloeistof die ik tot nu toe probeerde

Ditmar

Kwaliteitsvolle lenzenvloeistof, en bij alensa aan een goede prijs

Dina Cloots

Kan een oplossing een allergische reactie uitlokken? Ik heb recent last van allergiën, mijn ogen zwellen en ze worden rood. Kan dit te maken hebben met een nieuwe vloeistof? Bedankt voor uw antwoord.

Antwoord

info@alensa.be

Hallo Dina, Bedankt voor uw vraag! Uw allergische reactie kan inderdaad het gevolg zijn van een verandering in lenzenvloeistof. Lenzenvloeistoffen zijn namelijk samengesteld uit verschillende componenten en het kan voorvallen dat u allergisch bent aan een component van een bepaalde oplossing. De geschikte lenzenvloeistof kan hierdoor anders zijn voor ieder indvidu.