OPTI-FREE Express Oplossing 3 x 355 ml

€ 32.99
In voorraad
Geschatte verzenddatum dinsdag 27.7. Vandaag kies uw parameters

Andere verpakkingen:

OPTI-FREE Express 355 ml € 11.99
OPTI-FREE Express 120 ml € 7.99

Leveropties

bpost
2-4 werkdagen € 3.95
PostNL
2-4 werkdagen € 4.45
GLS
2-4 werkdagen € 4.25
UPS
1-2 werkdagen € 4.95
DHL
1-2 werkdagen € 5.95
€ 32.99

Opti-Free Express multifunctionele lenzenvloeistof

OPTI-FREE Express "NO RUB" is een zeer efficiënte en universele lenzenoplossing geproduceerd door Alcon. Een van de actieve ingrediënten, Poloxamine, geeft een exceptionele bevochtiging aan het oppervlak van de contactlenzen, tot 24 uur, voor een verhoogd comfort.

Dit is een voordeelpack van 3 x 355ml flessen. Opti-free Express wordt ook aangeboden als een kleinere reisfles van 120 ml, een fles van 355 ml en een kleinere voordeelpack van 2 x 360 ml Opti-Free.

Gebruik

De vloeistof OPTI-FREE Express, deel van de OPTI-FREE productfamilie, is geschikt voor desinfectie, reiniging, spoeling, bevochtiging en behoud van alle typen zachte contactlenzen. Je kan de vloeistof Optifree Express gebruiken tot 6 maanden nadat je de fles hebt geopend. Niet langer gebruiken en niet gebruiken voorbij de algemene vervaldatum!

NO RUB!

De aanduiding „NO RUB“ betekent dat je de lenzen na het uithalen niet hoeft te wrijven. Maar hier willen we graag aan toevoegen dat de ervaringen van specialisten dit vaak in het algemeen tegenspreken. Het wrijven versterkt de werking van de vloeistof bij het behoud van de contactlenzen. Daarom adviseren wij voor een effectievere verwijdering van eiwitafzettingen dat je alsnog de lenzen even inwrijft met het topje van de vinger in de handpalm of op de rug van de hand, voordat je de lenzen in de houder legt. Dit advies geldt voor elke vloeistof die als "no-rub" wordt aangegeven, niet enkel specifiek voor deze.

Hydratatie en samenstelling

Een van de actieve bestanddelen van de vloeistof hydrateert het oppervlak van de contactlens, waarmee het draagcomfort wordt verhoogd. Het betreft de stof Poloxamine, die de lenzen in staat stelt om meer vocht op het oppervlak vast te houden, en wel voor een periode tot 24 uur.

OPTI-FREE Express bevat POLYQUAD (polidroniumchlo­ride) 0,001%, ALDOX (myristamidopro­pyldimethylami­ne) 0,0005%, natriumchloride, sorbitol, dinatriumedetaat, boorzuur, aminometylpropanol, natriumcitraat en poloxamine als reinigende bestanddelen.

Eigenschappen
Fabrikant: Alcon
Lenzenvloeistoftype: Multifunctioneel
Volume: 3x355 ml
Vervaldatum: 16 maanden en meer
Bruikbaar na opening: 6 maand
Conserveermiddelen: Ja

Beoordelingen

Dit product heeft nog niet veel beoordelingen

Comments/vragen (1)

Heeft u een vraag of opmerking?

odet devuyst

id deze vloeistof ook ok voor hydrogellenzen ?

Antwoord

info@alensa.be

Beste Odet,

Bedankt voor jouw vraag. Deze vloeistof is geschikt voor hydrogel lenzen. Voor de hydrogel lenzen kan je alle multifunctionele en peroxide vloeistoffen gebruiken. Pas op - peroxide vloeistoffen werken anders dan multifunctionele en ongeneutraliseerde vloeistof is schadelijk voor de ogen.