Leer bij over filters die blauw licht neutraliseren

Filter die blauw licht neutraliseert

Blauw licht is een onmisbaar fenomeen voor de mensheid. Het maakt deel uit van het natuurlijke lichtspectrum, en houdt ons wakker, alert en energetisch gedurende de dag. Blauw licht op zich is dus niet noodzakelijk slecht, maar de moderne samenleving bracht heel wat veranderingen met zich mee: beeldschermen en technologie. We gebruiken voortdurend computers, tablets, smartphones, e-readers, en andere toestellen die een grote hoeveelheid blauw licht uitstralen, zowel gedurende de dag als 's nachts. Onze ogen worden gebombardeerd met een overvloed aan blauw licht wanneer we lang naar schermen staren, met als gevolg dat ze moe worden, geïrriteerd raken en soms zelfs pijn gaan doen. In het Engels heet dit "digital eye strain", of ooglast veroorzaakt door digitale apparaten. Meer dan ooit lijden vele mensen aan het einde van de dag aan rode, prikkende en vermoeide ogen, hebben ze lichte hoofdpijn, of slapen ze minder goed.

Hiervoor werden filters tegen blauw licht ontworpen. Deze absorberen een deel van de blauwe lichtstralen van schermen, wat de symptomen van digitale ooglast kan verminderen. Wij bieden jou in onze webshop de mogelijkheid om een filter tegen blauw licht aan jouw brillenglazen toe te voegen . Deze filter in onze brillenglazen absorbeert ongeveer 20% van alle blauwe lichtstralen. Maar niet enkel brillen bezitten deze revolutionaire filter! Je kan ook contactlenzen vinden die schadelijk blauw licht zullen absorberen. (Een filter tegen kunstmatig blauw licht werkt het best binnenshuis.)

Wat zijn de voordelen van een filter tegen blauw licht?

Voor diegenen die lang naar schermen staren, zoals op werk bijvoorbeeld, biedt een blauw licht filter betere optische eigenschappen:

  • Na lang schermgebruik zal je zicht scherper blijven.
  • De filter houdt vervelende reflecties en scherp licht tegen.
  • Bij ons krijg je bovenop deze filter ook steeds volgende coatings, zonder dat je hiervoor moet bijbetalen: een UV-filter, een krasbestendige afwerking, anti-reflectie (ontspiegeling), een hydrofobe coating en een zelf-reinigende coating. Hierdoor presteert jouw bril nog beter.

Omdat je minder blauw licht zal waarnemen dankzij deze filter, kan jouw lichaam positief worden beïnvloed:

  • Jouw ogen zullen meer ontspannen en minder geïrriteerd zijn. Je zal ook vaker knipperen van nature. Dit helpt verder om in zeker mate hoofdpijn te voorkomen.
  • Omdat langdurig blauw licht de productie van melatonine (het slaaphormoon) tegenhoudt, kan deze filter je helpen om beter te slapen. Dit zal je vooral merken als je vaak tot late uren voor een beeldscherm zit.
  • Hoewel blauw licht initieel energie geeft, is langdurige blootstelling enorm vermoeiend. Deze filter kan je helpen om langer jouw concentratie te behouden.

Voor wie zijn een bril of lenzen tegen blauw licht geschikt?

Vandaag de dag heeft bijna iedereen baat bij een filter die wat blauw licht absorbeert! Als jij lange uren voor de pc werkt op kantoor of thuis, student bent, gamer, of gewoon graag op jouw smartphone bezig bent -- iedereen is blootgesteld aan een te hoge hoeveelheid blauw licht! Je bent je zelfs vaak niet eens bewust van hoe lang je met digitale apparaten werkt. Dus, probeer het gewoon zelf om de voordelen van dit type filter te ervaren.

Wat kan je nog doen om digitale ooglast te verminderen?

Als je echt enorm last van schermen ondervindt en heel regelmatig pijnlijke ogen of zelfs hoofdpijn hebt, probeer dan ook volgende tips:

  • Neem regelmatig pauze en kijk weg van het scherm*. - Zit niet te dicht bij het scherm. - Gebruik

een matte filter over het scherm die reflectie en bepaalde lichtstralen tegenhoudt. - Spendeer de uren (of het uur) voor je naar bed gaat niet voor een scherm. - Zorg dat de kamer waarin je werkt genoeg verlicht is. - Gebruik enkele kwaliteitsvolle oogdruppels om de ogen te verlichten.

*Probeer de 20-20-20 regel toe te passen: na 20 minuten achter een beeldscherm, kijk gedurende 20 seconden naar iets op een afstand van 20 voet (=6 meter). Het principe is dat je gewoon even wegkijkt naar iets veraf.