Waarom zou je online een bril kopen en hoe doe je dat precies?

Online een bril kopen, lijkt misschien een beetje angstaanjagend op het eerste gezicht. Het voelt vast vreemd als je de bril niet kan passen, of als je jouw opticien niet bij je hebt... Maar, er zijn meer dan genoeg redenen om het toch te proberen! Je zal snel merken dat een bril online stukken goedkoper is dan bij de opticien; dat de kwaliteit en zorg precies hetzelfde zijn als bij de opticien; dat onze klantendienst klaarstaat om jou te begeleiden bij iedere stap; en dat brillen uitproberen met een virtuele spiegel bijna precies zo is als met een echte spiegel. Dus, geef een online bril zeker een kans! Je zal vast versteld staan. Je kan ook nalezen hoe simpel het is om een bril te bestellen bij ons.

Neem eerst rustig de tijd om jouw lievelingsmontuur te vinden

Neem een kijkje naar ons assortiment brilmonturen, waar je een enorme hoeveelheid kwaliteitsvolle brillen van originele merken kan vinden. Hier kan je makkelijk filteren op merk, brilvorm, montuurkleur, stijl, model en veel meer. Je hebt een veel grotere keuze dan bij de opticien en alle tijd om rustig van thuis uit te kiezen. Elke bril is gegarandeerd authentiek en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het zal je ook opvallen dat de meeste van onze monturen een "virtueel uitproberen"-functie hebben. Dit brengt ons dan meteen naar de volgende stap van het bestelproces.

Wat maakt de virtuele spiegel even betrouwbaar als een echte spiegel?

Je hebt jouw favoriete montuur gevonden, maar nu wil je toch weten of de bril je zal passen? In dit geval kan je online de bril virtueel uitproberen! Klik op het camera-icoontje en activeer de virtuele spiegel. Jouw webcamera zal jouw gezicht vastleggen en de montuur correct plaatsen. Je kan het hoofd zijwaarts draaien en de virtuele spiegel zal volgen! Dit wil zeggen dat je de montuur van verschillende kanten kan bekijken, net alsof je voor een echte spiegel zou staan. Geloof je ons niet? Kijk dan even naar de twee onderstaande afbeeldingen. Eentje werd genomen met onze virtuele spiegel en de andere is een foto waar het model de bril echt draagt. Zie jij een groot verschil?


Brillen virtueel uitproberen

Om onze virtuele spiegel te helpen voor een nauwkeurige weergave, klik op het icoontje in de rechteronderhoek en selecteer man of vrouw. Of, je kan ook duidelijk je pupilafstand ingeven voor een correcte positionering. Lees verder op deze pagina over hoe je jouw pupilafstanbd kan bepalen.


Bovenop de virtuele spiegel, willen we jou ook een idee geven over hoe groot de bril precies is. Wij tonen bij elke montuur alle dimensies en afmetingen. Zo kan je de montuur bijvoorbeeld makkelijk vergelijken met jouw huidige bril. Ben je daarna tevreden met jouw keuze, dan je overgaan tot de volgende stap.

Afmetingen brilmonturen Dimensies brilmonturen

Vul jouw voorschrift of recept voor brillenglazen in

Nu is het belangrijk om jouw gekozen montuur te laten uitrusten met correcte brillenglazen. Hiervoor heb je eerst en vooral een brillenvoorschrift nodig, van de opticien of oogspecialist. Dit voorschrift is best niet ouder dan 6 maanden. Het toont - in cijfertjes - jouw waarden en sterktes voor het rechter- en linkeroog, welke je kan ingeven in ons bestelformulier. Let op om plus(+) en minus(-)waarden niet door elkaar te halen . Pluswaarden zijn voor verziendheid, wanneer je van dichtbij slecht ziet, en minuswaarden zijn voor bijziendheid, wanneer je veraf moeilijker kan zien. Sommige opticiens gebruiken geen of andere symbolen maar dit is zeldzaam. Zie jij géén (+) of (-), dan bedoelt de opticien toch een (+). Zie je (=), dan bedoelt de opticien een (-). Als je aan astigmatisme lijdt, zijn er extra waarden af te lenzen op het recept, namelijk cilinder en as (axis). Deze kan je ook invoeren in ons bestelformulier. Heb je geen cilinder of as-waarde? Voer in ons bestelformulier hiervoor dan gewoonweg "0" in. Wil je meer weten over het online bestellen van brillen en het ingeven van een voorschrift, lees dan: Hoe interpreteer ik mijn brilvoorschrift?

Jouw oogspecialist moet ook jouw pupilafstand specificeren (PD) op het voorschrift. Niet elke opticien doet dit. Vraag de opticien hier uitdrukkelijk om, of gebruik ons online meethulpmiddel dat nauwkeurig jouw PD zal meten. We bieden ook een printbare meetlat om jouw PD zelf te meten . Je hebt deze PD-waarde nodig om jouw bestelling bij ons correct af te ronden. Deze waarde laat ons toe jouw brilglazen perfect te positioneren in jouw gekozen montuur.

Heb je net een nieuw recept of voorschrift van de opticien ontvangen? Perfect! Stuur ons dit recente voorschrift en wij bieden jou 6€ korting op een nieuwe bril bij ons.

Nadat je jouw voorschrift hebt ingevoerd, kan je selecteren welk type brillenglazen je wil. Wij bieden de keuze uit 4 soorten, elke met een andere dikte. Ons systeem zal automatisch een optimale selectie maken, gebaseerd op jouw ingevoerde waarden. Je kan deze selectie echter wel manueel aanpassen. Pas op, sommige waarden en sterktes combineren niet met bepaalde glasdiktes. Het is dus mogelijk dat je de selectie niet kan aanpassen vanwege beperkingen door jouw waardes.

Schrikken al deze cijfertjes je af? Ben je bang een foutje te maken? Begrijp je ons bestelformulier niet goed? Geen zorgen! Contacteer onze klantenservice. Wij staan klaar om jou te begeleiden, zodat je jouw bestelling volkomen correct kan afronden. En eens je klaar bent, hoef je slechts enkele dagen te wachten en je zal je nieuwe bril aan huis bezorgd krijgen. Makkelijker kan niet!

Kortom: waarom een bril online kopen bij ons?

Profiteer van deze vele voordelen:

  • Je kan en zal bij ons een bril krijgen, voor soms slechts een derde van de prijs, identiek aan, of zelfs beter dan, een bril van bij de opticien.
  • Je hebt een brede keuze uit meer dan 3000 modellen en merken.
  • Je hoeft bij ons geen standaardverzen­dkosten te betalen bij bestellingen boven €45.
  • Je kan makkelijk de bril passen met onze betrouwbare virtuele spiegel.
  • Onze professionele opticiens rusten jouw bril uit met de beste kwaliteit brillenglazen, standaard voorzien van de meest geavanceerde eigenschappen en coatings: UV-filter, kras-bestendigheid, anti-reflectie, zelf-reinigend en hydrofoob.
  • Je kan je bril upgraden met een filter tegen blauw licht, meekleurende brillenglazen of permanente zonnebriltint.
  • Je bril wordt gronding getest en gecheckt, en vervolgens verstuurd in optimale toestand.
  • Je ontvangt de bril gewoon thuis in een razendsnelle tijd.

Waar wacht je nog op? Ontdek jouw nieuwe bril hier: