Refine One Step vloeistof 3x 360 ml

€ 37.99
In voorraad
Opgelet: dit is een peroxide vloeistof! Lees aandachtig de instructies voor gebruik!
Geschatte verzenddatum dinsdag 27.7. Vandaag kies uw parameters

Leveropties

bpost
2-4 werkdagen € 3.95
PostNL
2-4 werkdagen € 4.45
GLS
2-4 werkdagen € 4.25
UPS
1-2 werkdagen € 4.95
DHL
1-2 werkdagen € 5.95
€ 37.99

Refine One Step - lenzenvloeistof op basis van peroxide

Refine One Step is een lenzenvloeistof van CooperVision, zonder bewaarmiddelen. Dit is een 1-stapsvloeistof op basis van waterstofperoxide. Peroxide is de meeste effectieve stof om zachte contactlenzen te reinigen. De lenzen zullen perfect ontsmet zijn en lang comfortabele en vochtig blijven. Peroxide is echter wel een stof waarbij je steeds grondig de instructies moet volgen. De ontsmetting gebeurt namelijk op basis van een chemische reactie. Als deze reactie niet correct optreedt, kan peroxide de ogen beschadigen.

Geen fosfaten en bewaarmiddelen

Refine One Step bevat geen conserveermiddelen en is dus enorm geschikt voor gebruikers met gevoelige ogen of allergie.

Hoe Refine One Step correct gebruiken?

Waterstofperoxide is een stof die eerst moet geneutraliseerd worden voor deze veilig wordt. Refine One Step bevat 3% peroxide, en wordt samen geleverd met een speciale lenzenhouder met een neutraliserende, platinum schijf binnenin. Deze houder MOET je steeds gebruiken.
Plaats de lenzen in het mandje van de houder en vul de houder tot aan de streep met vloeistof. Schroef het deksel met het lenzenmandje in de gevulde houder. De vloeistof zal nu beginnen bubbelen. Schud niet me de houder. Laat de houder gewoon rustig staan en laat de lenzen nu weken gedurende minstens 6 uren. Dit kan je makkelijk 's nachts laten gebeuren. Tijdens deze 6 uren zal de vloeistof de lenzen hydrateren en ontsmetten, en zal de platinum schijf in de houder de peroxide langzaamaan neutraliseren. Wanneer dit proces is voltooid zal de vloeistof niet langer bubbelen en is de ontsmetting klaar. De vloeistof binnenin de houder is nu veilig en de lenzen zijn klaar om in de ogen gestopt te worden.
Als je de lenzen in de houder laat zitten voor langer dan 7 dagen, zal je het hele proces moeten herhalen en de lenzen opnieuw moeten ontsmetten. Gebruik ook nooit peroxide samen met kleurlenzen!

Waarschuwing

Spoel de lenzen NOOIT met peroxide voor je ze in de ogen stopt! Peroxide moet neutraliseren aan de hand van de schijf in de lenzenhouder. Ongeneutraliseerde peroxide is gevaarlijk voor oogweefsel.
Gebruik steeds de speciale lenzenhouder met de schijf binnenin. Andere houders zijn niet in staat om peroxide te neutraliseren.
Wacht steeds tot het chemisch proces is afgerond. Haal de lenzen nooit vroeger uit de vloeistof. Peroxide moet volkomen geneutraliseerd zijn voor het veilig is om de lenzen te dragen.
Vul de houder precies tot aan de streep. Doe je er te weinig vloeistof in, dan is het mogelijk dat de lenzen niet volkomen ontsmet zijn. Doe je er te veel in, dan is het mogelijk dat vloeistof lekt en niet grondig kan geneutraliseerd worden.

Gebruiksnota's

Bewaar de vloeistof op kamertemperatuur (rond 25°C). Na opening, kan de vloeistof tot 3 maand gebruikt worden.

Verpakkingen

Deze verpakking bevat 3x360ml en komt ook in packs van 100 ml, 360 ml en 2x 360 ml.

Eigenschappen
Fabrikant: CooperVision
Lenzenvloeistoftype: Peroxide
Volume: 3x360 ml
Bruikbaar na opening: 3 maand
Conserveermiddelen: Nee

Beoordelingen

Dit product heeft nog niet veel beoordelingen

Comments/vragen

Heeft u een vraag of opmerking?